kedd, november 19, 2013

Recept: Gesztenyés Barack

Vendégség volt nálunk, arra készítettem ezt a nagyon egyszerű, de legalább annyira nagyon finom édességet. Sütést, főzést nem igényel, egyedül némi hűtést, és csokiolvasztást.


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
1 konzerv felezett barack
5 dkg vaj
100 g étcsokoládé
tej

A gesztenyepürét elkeverjük a puha vajjal, és higítjuk annyi tejjel, hogy formálható masszát kapjunk. Ha habzsákból nyomjátok ki a masszát, akkor kicsit lágyabbra kell keverni, ha kanállal adagoljátok, akkor maradhat sűrűbb. Robotgéppel szoktam elkeverni, és még így is kicsit darabos maradt benne a vaj, ennél az édességnél nagyon fontos, hogy szobameleg, puha vajat használjunk.
Lecsöpögtetjük a barackokat, egy tálra elrendezzük őket, és belekupacoljuk a gesztenyepürét.
A csokit megolvasztjuk, egy kis tejjel, tejszínnel vagy vajjal lágyabbá tesszük, és minimális hülés után a desszertek tetejére csorgatjuk. A csoki megszilárdulásáig hűtőben tároljuk.

Elég kevés ez az adag, én dupláztam a mennyiséget. Kicsit nehezen fogyasztható, mert a barackok csúszkálnak a tányéron, de minden fáradtságot megér.

Szeretitek a gesztenyés édességeket? Mi a kedvencetek? 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!