csütörtök, április 24, 2014

Azt nem mondhatom, hogy most olyan jó állapotban lennének a körmeim, de az mindenképpen a javukra írható, hogy ahol már lenőtt, ott szép és erős, és nem mellékesen gyorsan nő.

Az évek során az alapból gyenge, törékeny, lemezesen elváló körmeimet sikerült megerősíteni, rövidebb-hosszabb időszakokra egészen hosszúra megnöveszteni. A gyengeségei sajnos időről-időr visszatérnek, rövidebb-hosszabb időszakokra, azonban úgy ítélem, hogy az idő nagy részében már szépek és erősek. Nagyon fontos, hogy belülről is támogassuk a körmeinket (is), én ugyan nem szedek kifejezetten körömre való vitaminokat, de a "sima" E vitamin is sokat segít, és igazából szerintem bármilyen plusz vitamin meglátszik a hajon, bőrön, körmökön is.

Most csak a mostanra kialakult rutinomat mutatom meg nektek, ami sokat segített, hogy megtartsam és elnyújtsam a körmeim jobb időszakait.



Minden körömápolás úgy kezdődik, hogy alaposan lemossuk az előző lakkot. Ehhez a kedvenc Flormar körömlakklemosómat használom.


Egy alapos kézmosás után kipucolom és formára reszelem a körmeimet. Ha nagyon elszíneződtek valami miatt (dió, föld, stb), akkor egy kis súrolószeres körömkefével esek nekik, ami a külső színeződéseket szépen leszedi, az elsárgult körömlemezt pedig citromleves áztatással fehérítem ki.



Célszerszámokkal küzdök a lenőtt körömágyből ellen, lekapargatom a körömről a felesleges hosszúságot, és a csipesszel kivágom amit lehet. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen fel lehet tépni vele a körömágybőrt, ami fáj és csúnya látvány.


Amikor szükségét érzem, használom a Japán manikűr készletemet, a már bemutatott módon. Ez a növekedés gyorsaságától függ nálam általában, ha már a körmöm nagyjából negyede lenőtt, akkor előveszem a készletet, és nekiesek.



Nagyon hasznos társam lett a körömágybőr ápoló krém, amit alkalmanként, a Japán manikűr használata után alaposan belekenek nem csak a bőrömbe, hanem a körömre is, és hagyom, hogy beszívja. Két nagy kezelés között napi 1-2 használom a bőrömön, hogy ne száradjon és sebesedjen ki.



Minden lakkozás előtt használok valamilyen körömerősítő lakkot, ez nálam semmiképpen nem maradhat el. Ha lemezesen felválik épp a körmöm - szerencsére egyre ritkábban -, az Orly erre kifejlesztett lakkját használom, ami alig 1-2 használat után rendbeteszi a problémát. Ha töredezik a körmöm, arra a Manhattan - forgalomból már rég kivont - körömerősítő lakkja vált be a legjobban. Mostanában pedig az Eveline Total Action lakkját használom, kúraként alkalmazva is nagyon bevált, és lakkok alá tápláló rétegként is.



Jöhet a lakkozás. Körömerősítő lakkra nem mindig használok külön alaplakkot is, de néhány színes lakk alá elkél, amik még így is megfogják a körmöket. Még nem találtam meg az igazit, az Essence-től használok mostanában egyet. A 24/7 alaplakkal meg voltam elégedve, de nem tökéletes.
Általában 2-3 réteg színes lakkot használok, tapasztalatom szerint az egy réteg nem elég tartós még azokból a színekből sem, amiknek megfelelő lenne a pigmentáltsága.
Gyakran használok gyorsszárító fedőlakkot, most éppen a Flormar darabját. Ebből amit eddig a legjobbnak találtam, az a NYC Turbo Dry lakkja.



Ezt csak ritkán használom, de szépen együttműködik a fedőlakkokkal, és még egy kicsit gyorsít a száradáson. Ami miatt nem szeretem, hogy amíg meg nem szárad a lakk, az ujjbegyeimet sem tudom használni, mert összekente ez a folyadék, és ugye nem tudok kezet mosni, amíg meg nem szárad a kész mű.

Nálatok hogy zajlik egy teljes körömápolási rutin?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése


Minden megjegyzést elolvasok, és igyekszem válaszolni rájuk.
Köszönöm a kommentedet, sokat jelent, hogy elmondod a véleményed!